JA Masthead

Mers suturi Astra H 1.6

acum 1 an 1 lună #8225 by florinteo93
Salut,

Am un Opel Astra H 1.6 105CP 2005 (Z16XEP sau Z16XE1, nu stiu care dintre ele) si am cateva probleme la ea.
1. Mers in suturi: in treptele 1 si 2 si foarte putin in 3 imi merge in suturi (in special la turatie intre 1000 si 2000), mai ales cand pornesc AC-ul. Daca o accelerez tare, nu sunt probleme, dar daca incerc sa merg constant, da suturi. Cand merg cu treapta 1 si 2 la turatie mare (gen 3000 sau 4000), dupa ce iau piciorul de pe acceleratie si incepe sa se infraneze, imi da un sut. Masina o am cam de 30.000 de km si de cand am luat-o face asa. Recent am schimbat bobina de inductie si bujiile si s-a ameliorat problema, dar tot face. EGR-ul a fost curatat cand am cumprat-o si am bagat-o in service. Ambreiajul nu patineaza in niciun fel. Suportii de la motor nu par a fi rupti si nici nu are joc motorul atunci cand il turez

2. Tot de cand am luat-o se aude un scartait la pedala de ambreiaj. Initial am crezut ca e de la incaltaminte, apoi am crezut ca e de la faptul ca sta in soare (cand sta in soare scartie foarte tare in interior si am crezut ca scartie plasticul), dar am ridicat capota si scartaitul se aude undeva pe langa motor. O fi rulmentul de presiune? Se leaga de problema de mai sus?

3. De la un timp am observat ca atunci cand pornesc motorul si se tureaza singura putin pana se incalzeste, turatia trepideaza pana ajunge la 800. Dupa ce se incalzeste motorul, nu mai trepideaza.

4. Cand merg cu AC-ul pornit pierde foarte multa putere si cand o accelerez mai tare se aude un vuiet puternic. Asta cu vuietul e mai recenta (sau nu l-am bagat de seama la inceput). Ideea e ca se aude mai rau ca un diesel si tremura destul de tare la relanti.

Apreciez orice parere si recomandare de un service bun in bucuresti care ma poate ajuta.

De asemenea, sitti vreun electrician in bucuresti care repara CIM-ul si programeaza functii? Am faimoasa problema: nu imi merge claxonul cu luminile aprinse (desi am dat intensitatea la luminile din bord mai mica si merge intermitent claxonul) si probleme la citirea cheii. Si as vrea sa imi activez cateva functii (DRL, inchidere automata a usilor..etc).


Multumesc frumos!

Please Intrare or Crează un cont to join the conversation.

Time to create page: 0.078 seconds
Motorizat de Kunena Forum