Primul Ministru Orbán Vizitează Opel

Întâlnire cu managementul Opel privind strategia de sustenanță și test drive cu Ampera

  • Întâlnire cu managementul Opel privind strategia de sustenanță și test drive cu Ampera

  • Întâlnire cu managementul Opel privind strategia de sustenanță și test drive cu Ampera

 

Primul ministru al Ungariei și director în cadrul Consiliului Uniunii Europene, Viktor Orbán a vizitat Adam Opel AG pentru a învăța despre strategia companiei pentru mobilitatea durabilă. În cadrul vizitei sale, Orbán s-a întalnit cu consiliul de management al Opel, a făcut un test drive cu Opel Ampera și a vizitat fabrica și Centrul de Design, unde i s-au prezentat viitoare modele Opel.

Strategia Opel pentru mobilitate durabilă este axată pe micșorarea motoarelor cu combustie foarte eficiente, lansarea de vehicule electrice în cadrul acestui an și planificarea introducerii pe piață a vehiculelor cu pile de combustibil începând cu 2015.

Primul ministru Orbán a condus vehiculul electric Ampera cu rază extinsă , care va fi pe piață până la sfârșitul acestui an. Mulțumită razei exinse de 500 de kilometri și generatorului local de putere, Ampera este primul vehicul electric care poate fi folosit în mod universal, la fel ca mașinile cu motoare cu combustie. Ca o parte a inițiativei guvernamentale pentru mobilitate ecologică, autoritățile ungare vor evalua modelul Opel Ampera.

În Centrul de Design Opel, vicepreședintele de design Mark Adams a prezentat mai multe modele noi pe care Opel le va lansa până în 2014 în cadrul programului propriu de investiții de 11 miliarde de euro.

Cele trei noi familii de motoare care joacă un rol important în inițiativa modelelor Opel vor fi construite într-o fabrică nouă în Szentgotthárd, în Ungaria, din decembrie 2012. Acestea reprezintă o familie de motoare pe benzină de dimensiuni mici, una de motoare pe benzină de dimensiunii medii și una de motoare diesel de dimensiuni medii.

Noile motoare îndeplinesc deja standardele stricte de emisii EURO 6 și au emisii de CO2 deosebit de mici.

Membrul comisiei de management Opel, Reinald Hoben a subliniat rolul important al noii fabrici de motoare: „Mulțumită eficienței lor mari și emisiilor reduse de CO2, noile motoare din fabrica din Szentgotthárd sunt un stâlp important – alături de mașinile electrice și pilele de combustibil – în inițiativa noastă privind modelele și care ne stabilește pe noi ca impunători de ritm pentru mobilitatea durabilă. ””

Sursa: www.opel.com