Un viitor lipsit de ambuteiaje: Opel prezintă statutul testului telematic efectuat pe teren

Un viitor lipsit de ambuteiaje: Opel prezintă statutul testului telematic efectuat pe teren, Proiectul de cercetare DIAMANT al Hesse prezentat la congresul ACEA

  • Proiectul de cercetare DIAMANT al Hesse prezentat la congresul ACEA

  • Proiectul de cercetare DIAMANT al Hesse prezentat la congresul ACEA

 

Dacă numai 5 din 1,000 de mașini cooperează și schimbă între ele date relevante, aceasta este suficient pentru a oferi o imagine reprezentativă a dinamicii traficului. Aceasta este una din descoperirile intermediare ale testului DIAMANT pe care Opel îl prezintă în cadrul congresului ACEA „Mobilitatea viitorului acum” din 22 până în 25 iunie. Anul acesta Asociația Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) își serbează cea de-a 20-a aniversare și a invitat tineri adulți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de pretutindeni să dezvolte și să schimbe idei pentru viitorul traficului și al mobilității. Scopul proiectului de cercetare DIAMANT (Dynamic Information and Application for Mobility with Adaptive Networks and Telematics infrastructure) în cadrul inițiativei „Fără ambuteiaje Hesse 2015” este de a face traficul mai sigur și de a reduce congestiile orelor de vârf sau chiar a le elimina complet.

Congestiile de trafic sunt omniprezente pe autobahn-ul german. După spusele ADAC (Clubul german de automobile), numai anul trecut s-au înregistrat 185, 000 de ambuteiaje cu lungimi agregate de aproximativ 400,000 de kilometri și tendința este în creștere. În afara pierderii de timp, aceasta duce și la un consum adițional de combustibil de 33 de milioane de litri și un cost asupra economiei naționale de 300 de milioane de euro – în fiecare zi. „Informații de trafic specifice unor locații și avertismente în timp real pot ajuta la remediearea acestei probleme, crescând simultan siguranța rutieră”, a explicat Nick Reilly, președinte al Comisiei de supervizare Opel și președinte GM Europa. Mulțumită DIAMANT această viziune ar putea fi în curând o realitate. „Munca noastră de pionierat aduce o contribuție importantă înspre protejarea mediului înconjurător. Mai puține congestii înseamă mai puțin timp irosit, mai puțin combustibil consumat și emisii de CO2 mai mici”, a continuat Reilly.

Cu ajutorul comunicării vehicul-cu-vehicul (V2V) și vehicul-cu-infrastructură, traficul congestionat, lucrăriile rutiere și alte obstrucții locale pot fi identificate devreme și soferii pot fi avertizați de posibile întârzieri și pericole. DIAMANT este alcătuit din două părție: senzori în mașini care colectează și transmit toate datele relevante și o infrastructură de management al traficului ce constă în „unități la marginea drumului” pe drumuri care să înregistreze toate informațiile colectate și să le trimită apoi centrului de control al traficului. Mașinile schimbă date între ele prin rețele fără fir în conformitate cu noul standard WLAN și anume IEEE 802.11p. Rapoartele de la centrul de control al traficului pot ajunge chiar și la vehicule care nu sunt echipate cu tehnologie specifică, de exemplu prin servicii radio sau semnale rutiere eletrice cu afișaj.

În cadrul fazei de testare DIAMANT de un an, vehiculele de test au fost echipate cu sistemele tehnice necesare și o rută de test din regiunea Rin-Main a fost dotată cu infrastructura necesară. Rezultatele complete ale acestui test de teren sunt în prezent evaluate în mod științific și vor fi în curând prezentate publicului.

Sursa: www.opel.com